Is uw website gehackt?

Helaas worden steeds meer bedrijven slachtoffer van cybercriminelen. Een voorbeeld hiervan is een virus of malware dat geplaatst wordt op een website waardoor deze bijvoorbeeld bezoekers doorstuurt naar een andere website of iets dergelijks. Veelal gebruiken deze websites CMS systemen van WordPress of Drupal.

Helaas was een van onze eigen klanten ook de dupe geworden van een WordPress virus. De website van onze klant werd gehackt doormiddel van een brute force methode. Dit betekent dat hackers het wachtwoord proberen te raden met een lijst van miljoenen wachtwoorden.

Toen de hackers eenmaal binnen waren installeerden zij een virus op de website, deze zorgde ervoor dat de site bezoekers doorverwees naar andere websites. Gelukkig hebben wij enige ervaring met website penetraties (het testen van websites op lekken). Hierdoor konden wij snel achterhalen wat er was gebeurt en wij hebben deze virus binnen enkele uren kunnen verwijderen. Uiteraard hebben wij geleerd van onze fouten, onze websites en hosting komen nu standaard met sterke voorzorgsmaatregelen tegen cyberaanvallen.

Heeft u ook te maken met een virus op uw website? Neem dan direct contact met ons op.